Liptov Cup 2018

Od piatku 18. do nedele 20. mája sa v JL Aréne konal medzinárodný turnaj amatérov v ľadovom hokeji Liptov Cup za účasti 9 tímov z 3 krajín (Slovensko, Fínsko a Poľsko)
V piatok prebehla kvalifikácia v troch trojčlenných skupinách, ktorá určila tímy do sobotného playoff a poslední zo skupín si zahrali o pohár nádeje.

V sobotu vyvrocholili boje pre 5 tímov a 4 najlepší postúpili do nedelných bojov o medajle. V súbojoch o pohár nádeje si najlepšie počínali chalani z Martina, ktorí si odniesli rovnomennú trofej. 
Vo štvrťfinále sa odohrali velmi kvalitné zápasy v ktorých najtesnejším rozdielom postúpili LM Kings a HC Fila do semifinále, kde ich už čakali nasadení súperi z kvalifikácie, dva najlepšie tímy z piatku, Marines Žilina a West Coast Jaguars Finland.
Marines Žilina nastúpili proti domácim Kings a prehrávali už 0:2, ale nakoniec sa prekvapenie nekonalo a po obrate v polovici stretnutia už Kings ďalej nevládali v oslabenej zostave vzdorovať mladým puškám zo Žiliny a nakoniec podľahli 3:8. V druhom semifinále fínskych tímov dominoval Helsinský HC Fila, keď zdolal Jaguárov zo západného pobrežia presvedčivo 4:0.

 

V nedelnom zápase o bronz sa stretli domáci LM Kings proti West Coast Jaguars v odvete za základnú skupinu (1:2) už dominovali domáci v pomere 6:1 Keď sa svojim premierovým gólom blisol Maxo Braun, ktorý len 4 dni pred turnajom oslávil 15 rokov a hral na turnaji na výnimku.
Vo finálovom zápase nastúpili Marines Žilina proti HC FILA, tak isto ako turnaj otvárali, tak ho aj uzavreli, ale tentoraz už nie tak suverénne pre Marines ako to bolo v piatok. Marines zvíťazili v pomere 5:2 a odniesli si trofej pre víťaza.

Viac informáci a fotiek z turnaja nájdete na tejto webovej adrese dolu
https://www.facebook.com/liptovcup16