Únik čpavku na Mestskom zimnom štadióne

Ako informovalo mesto Liptovský Mikuláš na svojej facebook stránke:
 
‼️OZNAM - Únik čpavku na zimnom štadióne - Čo je potrebné urobiť?‼️
Po úniku čpavku na zimnom štadióne, je potrebné, aby ste opustili okolie zimného štadióna. Zároveň si pozatvárajte, prípadne utesnite okná, vypnite klimatizáciu a ventiláciu. Ďalšie informácie sledujte tu, prípadne počúvajte Rádio Liptov (106,4 MHz).
Aktualizácia 11:40: Po zasadnutí krízového štábu situácia naďalej trvá, na mieste sú všetky záchranné zložky a prichádza záchranná brigáda zo Žiliny, ktorá premeria koncentrácie na potrubí na miestach potenciálneho úniku, k zraneniu osôb nedošlo, unikol plynný čpavok len z prívodného potrubia, ktorý sa rozptýlil v ovzduší. Ďalšie informácie o chvíľu.
Aktualizácia 13:50: Po druhom zasadnutí krízového štábu, riaditeľka hasičov informovala, že situácia je pod kontrolou, na všetkých miestach v okolí zimného štadióna namerali nulové hodnoty čpavku. Na mieste je špecializovaná firma, ktorá opravuje poškodené potrubie. Uzavreté sú už len miesta v tesnej blízkosti zimného štadióna. Obyvatelia, ktorí si prípadne chcú odmerať koncentráciu čpavku v domácnostiach môžu kontaktovať telefónne číslo 150.


SITUÁCIA JE POD KONTROLOU
Aktuálne merania hasičov na viacerých miestach v okolí zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši preukázali, že koncentrácia čpavku v ovzduší je bezpečná. Obyvateľom teda nehrozí žiadne ohrozenie zdravia.
 
Tu je návod a informácie ako postupovať:
 
Pre lepšiu kvalitu leták k dispozícii na stiahnutie : Časť prvá       Časť druhá